29.10.18

OlutExpo 2018 - saisinko lisää?OlutExpolla on aina ollut tärkeä paikka kalenterissani, vaikka viime vuonna ensi kertaa tapahtuman missasinkin. Eikä pelkästään siksi että loppusyksystä ei oikeastaan ole muita oluttapahtumia. Tänä vuonna avauspäivä jäi Garrett Oliver - tapahtuman takia väliin, mutta lauantaina ja sunnuntaina olin paikalla. Lauantaina pääasiassa Olutliiton jäsentapaamisen vuoksi, sillä silloinkin oli illalle muuta menoa, mutta sunnuntaina ehdin edes hieman paremmin paikalle.

Viime vuonna aloitetut Dietan ruokastudiot olivat itselleni uusi tuttavuus ja erittäin positiivinen sellainen. Mukavaa juttua, ruokamaistiaisia, olutparituksia. Ehdottomasti vierailun arvoisia. Kuvassa jälkiruoka-annos kuvattuna heti kun maltoin, eli ei kovin ajoissa. Visun Villisika - studion jälkeen olikin pakko kiiruhtaa yläkertaan ostamaan hieman isompi annos. Ruokatarjonta tuli todettua tänä vuonna kautta linjan loistavaksi. 

Kahden päivän käynneistä huolimatta tuntui siltä että mainiosta olutkattauksesta jäi kiinnostavia tuotteita maistamatta vaikka kuinka. Siitä myös postauksen otsikon nimi. Nimellä on toinenkin tarkoitus. Toivon nimittäin todella että OlutExpoja tulee vielä lisää, mutta kovin luottavainen en asian suhteen ole. Tapahtuma on itsepintaisesti järjestetty vuodesta toiseen Viini ja Ruoka - messujen kanssa yhtä aikaa ja tänä vuonna rasitteeksi päätettiin ottaa vielä näennäisen kalliit liput. Eiväthän ne liput erityisen kalliit oikeasti olleet, mutta 25 saldoeuron pakkonaittamisen takia ne näyttivät siltä. Lisäksi tapahtuman näkyvyys jäi melko vajaaksi, joskin sosiaalisessa mediassa markkinoitiin ihan kiitettävästi. Kuitenkaan esim. Kaapelitehtaan ulkopuolelta ei voinut mitenkään päätellä että sisällä on mikään tapahtuma käynnissä. Tähän liittyvään palautteeseen vastattiin lyhyesti ja nihkeästi jos ollenkaan. Viestintä ei ylipäätään ole koskaan kuulunut muuten pätevän järjestäjän vahvuuksiin. Kaiken tämän yhteisvaikutuksesta paikalla ei minään päivänä ollut kovin kummoisesti väkeä. Miten hyvin järjestäjän budjetti ja kärsivällisyys tämän kestää, jää nähtäväksi. Jos Expo selviää ensi vuoteen, itse aion tulla paikalle ja kerätä myös mahdollisimman monta kaveria mukaan.

OlutExpo 2018 Top 5:


OlutExpo 2018 kunniamaininnat:

No comments:

Post a Comment