22.6.22

Olutkulttuuria maakunnista: Kilpisjärvi


Jos olet joskus ajanut Kilpisjärven ohi Norjaan (harva ajaa Kilpisjärvelle muista syistä), se ei ehkä ole vaikuttanut paikkakunnalta josta löytyy pubi, saati useampia. Yleensä ohi ajaessa huomaa lähinnä Kilpishallin jossa voi käydä kaupassa. Parin yön oleskelu tarjosi kuitenkin mahdollisuuden tutustua kylän tarjontaan laajemmin.

Haltia pub



Ensimmäisenä pistää silmään majatalo Haltinmaa, jonka seinässä lukee isolla mm. "Pub". "Ravintolan" puoli ei Haltinmaassa ole kovin viihtyisän näköinen, mutta pubin puoli sitäkin enemmän. Miellyttävä sisustus, ja vaikka valikoima ei päätä huimaa, takuuvarma Tornion ja Maistilan Routa sieltä kuitenkin löytyi edulliseen hintaan, samoin kuin pari muuta Tornion panimon tuotetta. Haltiassa voisi istua pidempäänkin. Ulko-ovelta näkyy Saana (jos ei ole pilvessä) ja terassilta löytyy kilpisjärveläiseen kesäsäähän sopivasti drinkkisateenvarjo.



Ravintola Kilpis



Onhan siinä Kilpishallissa ravintolakin jos jaksaa kiivetä yläkertaan - Ravintola Kilpis. Ihan kelvollista ruokaa ja oluttakin sieltä saa. Sinebrychoffin hanoissa lienee melko usein jotain Brooklyniä, ja tarjolla muutenkin Koffin valikoimista tuttuja "erikoisoluita" joitakin. Pohjoisen panimoiden valikoima heikompi ja ruoan käry on sellainen että se häiritsee kunnes päätyy itsekin tilaamaan ruokaa. Mutta kyllähän täälläkin viihtyy. Urheilukanavia näkyy.

Tundrea



Majoituimme Tundrean mökeissä, ja Tundrean respassa on myös baari/ravintola. Ja valikoimahan olikin kylän paras. Löytyy Routaa, mutta myös Lapin panimon soureja yms, eli useampi optio pohjoisen panimoilta. Tornion panimon giniäkin oli. Sisustus tosin ehkä vähiten viihtyisä mainituista.

Luonto



Niin, luonnon takiahan tänne varmaan tullaan. Saanalle kiivetessä voi napata jostain pohjoisen kaupasta, vaikka ihan kohtalaisen valikoiman Kilpishallista, Lapin Panimon Saana - oluen janojuomaksi. Kannattaa tosin varautua siihen että Saanan laella on liian kylmä jäädä oluelle vaikka kesähelteillä. Nousu on silti vaivan arvoinen.

Sarjan aiemmat osat: 

2 comments:

  1. Jos on pilvessä, niin näkeekö silloin asiat sumeammin vai eikö vain osaa keskittyä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tai sitten ei löydä tietään ulko-ovelle asti?

      Delete