1.10.22

Alkon lokakuun erikoiserä sokkona

 


Niin sitä vain oppii kun pruuviarki jatkuu. Tällä kertaa jopa tiesin pruuviin mennessä mitä on maisteltavana! Nimittäin ensi viikon lopulla Alkoon putoava lokakuun erikoiserä, teemana niinkin villi asia kuin "India Pale Ale". Odotettavissa siis curryä ja alennushinnasta päätellen parhaat päivänsä nähneitä oluita. Kyselin muuten jälkeen päin näiden tuoreudesta, mutta "vastaus" piiloutui sen taakse että Alko ei näe maahantuojan varastoihin ja "kyselkää maahantuojilta". Palvelua, palvelua.



Olut 1

Hieman samea keltainen. Tuoksussa vähän hedelmää, mallasta. Maku jatkaa samoilla linjoilla, eli tylsän kepeänä sumukaljana josta puuttuu luonne ja maku. Tulee ihan joku Mattsson mieleen.

En ostaisi

Oli: Rooster's Better Late than Never NEIPA 3.2/5 / 5,9 % / 5,96 € / 0,44 l

Olut 2

Sameampi kuin edellinen. Tässä on sitten jo luonnetta. Melko kuivaa mehua, vähän jopa petrolimaista poltetta, hyvällä tavalla. Makukin kuiva mutta intensiivinen, hedelmää, mallasta, humalaa, pieni hopburn joka ei itseäni ainakaan haittaa. Oikein maukas on tämä. Tulee mieleen viime pruuvin Omnipollo tai hiljattain maistamani Basquelandin Island Times.

Ostaisin

Oli: To Øl Orbital Movement 3.7/5 / 6,0 % / 3,99 € / 0,44 l

Laadukas tuote, eikä ole muuten hinnalla pilattu. Hyvä NEIPA tähän hintaan ei ole kovin yleinen asia.

Olut 3

Samea keltainen tämäkin. Tuoksussa ylikypsää ja käynyttä hedelmää. Ei oikein edes tekisi mieli maistaa, mutta maistan toki silti. Vetinen, käynyttä hedelmää, peräkärri jäänyt kaupan pihaan. Ei jatkoon.

En ostaisi

Oli: Horizont Hazy Queen 2.0/5 / 6,0 % / 4,98 € / 0,33l

Olut 4

Samea keltainen, mikä yllätys. Tuoksussa päällimmäisenä hikisukka, kaverina vähän hedelmäisyyttä. Maku on melko vetinen, hikinen, kuivakka. Peräkärri on mukana, mutta aika vähän tästä muuta positiivista löytyy.

En ostaisi

Oli: Omnipollo Fantom IPA 2.4/5 / 6,1 % / 5,98 € / 0,33 l

Joo ei ole tämä Omnipollo ihan viime kertaisen tupla-IPAn tasoa.


Olut 5

Samea kelt... eikun tällä kertaa ruskea. Melko ruma! Tuoksu käynyttä hedelmää. Maku katkeraa mallasta, pihkaa, humalaa. Ihan ok, jos pääsee yli ulkonäöstä ja tuoksusta.

En ostaisi

Oli: Pentrich Brewing Days Replace Days 2.6/5 / 6,5 % / 5,68 € / 0,44 l

Olut 6

Välillä jotain muutakin kuin sumukaljaa. Kirkas meripihkan värinen olut. Tuoksussa katkeraa mallasta ja pihkaa. Maussa samoja elementtejä ja raskas peräkärri perässä. Tasapainoinen ja rehti länsirannikon IPA. Kunnollista.

Ostaisin

Oli: Nøgne Ø India Pale Ale 3.7/5 / 7,5 % / 4,99 € / 0,5 l

Ei ihan yhtä halpa kuin toinen hankalalla ö:llä kirjoitettu laatuolut, mutta ei ole tämäkään kallis. Ja onhan tämä klassikko ollut jo tähänkin asti.

Olut 7

Hieman samea keltainen. Vähän tunkkaista katkeraa mallasta tuoksussa. Maku hieman makea, katkera, vähän hedelmää. Tästä tulee alkoholikin läpi ja humalaa riittäväst. Ihan ok tupla-IPA, mutta mutta.

En ostaisi

Oli: De Moersleutel Fruit Bomb Batch #1 3.3/5 / 8,0 % / 5,99 € / 0,44 l

Alko ei jostain syystä ole halunnut määritellä mistä batchista on kyse, mutta hinnaston tölkissä se aika selvästi näkyy. Ei tämä nyt mikään hedelmäpommi ollut, mutta ei mikään huonokaan yksilö.

No joo, no juu. Vähän outo mutta toisaalta aina ajankohtainen teema. Vähän tylsää että kahdeksan IPAn erään löydettiin seitsemän sumukaljaa (puuttuva oli Lervig Tasty Juice) ja niistä vain yksi oli oikeasti hyvä, mutta ehkä sekin on tätä päivää sitten. Ihan mukavan laaja panimokattaus ja riittävän läheltä jotta nämä ainakin teoriassa voisivat olla tuoreita, vaikka tuoreus jääkin arvoitukseksi. Mitä tästä nyt sanoisi. Aika taskulämmin erikoiserä. Mutta hyvää ruokaa oli pruuvissa!

Lokakuun erikoiserän kouluarvosana:

Aihe: 7+
Sisältö: 7-
Mielikuvitus: 6½
Kokonaisarvosana: 7-

No comments:

Post a Comment