26.11.22

Alkon joulukuun erikoiserä sokkona

Taas mentiin niin sokkona ettei ollut tiedossa kuin oluiden määrä, kolme. Eli pitkää sessiota ei ainakaan tarvitsisi urakoida.


Olut 1

Samea keltainen. Melko makean maltainen tuoksu, vähän kypsää hedelmää. Hieman esanssisen tai maustetun puoleinen sumukalja, mutta ihan hyvä sellainen. Maku myös makea, mehuisan hedelmäinen. Alkoholi tuntuu vähän, humalaa hieman lopussa. Ei ihan niin kermainen kuin toivoin, mutta ihan kelvollinen sumukalja kuitenkin. Olisiko jotain vaniljaa myös mukana? Maustettu jollain joka tapauksessa ja voltteja varmasti yli kaupparajan. Voisiko olla Omnipolloa kun johonkin uuteen NEIPAan heiltäkin hiljattain törmäsin?

Ostaisin

Oli: BrewDog Mallow Laser Quest 3.7/5 / 6,0 % / 4,98 € / 0,44 l

Eli siis en ostaisi koska BrewDog on pannassa. Muuta vikaahan tässä ei ole jos maustetuista mehuista pitää. Hintakin kohdallaan.

Olut 2

Hieman edellistä kirkkaampi ja väriltään tummempi. Tuoksu melko katkeraa, vähän pihkaista mallasta. Maussa katkeraa mallasta, pihkaa, vähän hedelmää, alkoholia, reippaasti humalaa. Hyvää on. Melko rehti länsirannikon IPA, katkerot edellä. 

Ostaisin.

Oli: Oslo Blood Orange IPA 3.7/5 / 7,1 % / 6,49 € / 0,33 l

Jaa ei se niin rehti ollutkaan. Kyllähän veriappelsiinin maistaa heti kun tietää mitä etsiä, mutta sekä sitruksisuus että katkeruus menivät itsellä ensin humaloinnin ansioiksi. No, hyvä tämä on silti. Hinta on melko suolainen, mutta elämä Norjassa on.

Olut 3

Kirkas, erittäin tumma kuparin värinen olut, hieman rusehtavalla vaahdolla. Tuoksussa makeaa paahteista mallasta, karamellia, tummaa hedelmää, mausteita. Lupaava. Maussa paahteista mallasta, mausteita, hiivan estereitä, karamellia, tummaa hedelmää, alkoholia, reilusti humalaa ja vähän kanelia siinä seassa. Oikein hyvä, mutta mitä tämä on? Joku vahva joulu-quad?

Ostaisin.

Oli: Lough Gill Sometimes You're a Nut 4.1/5 / 10,0 % / 6,90 € / 0,44 l

No niin, kyllähän sieltä mantelia ja kookostakin löytyy kun tietää etsiä. Maukas olut joka tapauksessa, jos tällaisista karkkijälkkäreistä pitää.

Ja tämähän siis oli erikoiserä, teemalla "Oluita herkutteluhetkiin", jossa on kuusi reippaasti maustettua olutta. Pitkästä aikaa aivan pätevä erikoiserä! Harmi vain että puolet oluista jäi pruuvista uupumaan. Ja itse asiassa kaikki pois jääneet oluet, Moersleutel Macaroon Machine, Sori Triple Exotic Fruit Punch ja Sori Hybrid Treats Vol. 3 olisivat olleet itselleni sekä uusia että mielenkiintoisia.


Joulukuun erikoiserän kouluarvosana:

Aihe: 9
Sisältö: 9-
Mielikuvitus: 9+
Kokonaisarvosana: 9

No comments:

Post a Comment